Napjainkban mind a munkavállalók, mind a munkáltatók eddig nem látott kihívással szembesültek a pandémiának köszönhetően.

A jelenleg kialakult helyzet megnehezíti a munkavégzésed? Úgy érzed otthonról hatékonyabb lennél?

Tim Ferris: A 4 órás munkahét c. összefoglalónk lépésről lépésre megmutatja, hogyan tudsz elszakadni az irodától és hogyan tudod bebizonyítani a munkáltatódnak, hogy otthonról sokkal értékesebb munkaerő vagy.

Tim Ferris – 4 órás munkahét

Hogy képzeled a jövődet? Szeretnél napi 8 órát dolgozni, a hét 5 napján, majd 2 nap pihenő után kezdheted elölről az egészet, mindezt 70 éves korodig?

Vagy inkább csak 4 órát dolgoznál egy héten, a világ bármely részéről, amivel annyit keresnél egy hónap alatt, mint most egész évben? Na, melyik hangzik jobban?

Elsőre biztos meredeken hangzik, hogy így megnyírod a munkaóráid, de ez nem csak álom. Az író megcsinálta, így neked is sikerülhet.

2004-ben TimothyFerris annyit dolgozott, hogy kiégett, így kénytelenek voltak elküldeni szabadságra, amit nem is sejtett mekkora áldás lesz.

A szabadságán utazgatott a világban és rájött, hogy nyereséges üzletet tudna kialakítani bárhonnan, ahol éppen tartózkodik, minimális energiabefektetéssel. ezzel az elképzelésével pedig csatlakozott az Új Gazdag filozófiát képviselők köreibe.

Az Új Gazdag filozófiát ellentétben a régebbi filozófiával, már a mobilitás és anyagi függetlenség jellemzi és képviselői maximálisan az irányításuk alatt tartják az idejüket.

Határozd meg a saját szabályidat és felejtsd el a kételyeid

Az Új Gazdagok elutasítják a dolgozó világ előírásait. Ők inkább arra törekednek, hogy megnöveljék a pénzt, amit keresnek és lecsökkentsék a munkaórák számát. Ehhez az úgy nevezett DEAL formulát használják:

  • Definiálás
  • Eltüntetés
  • Automatizálás
  • Leoldozás