Szeretnél olyan életet élni, mint amilyet mindig is elképzeltél magadnak, de nem tudod, hogyan fogj hozzá?

Rengeteg ember hajlamos megragadni egy bizonyos szinten és várni a csodára, hogy az álom-életük majd az ölükbe pottyan. Ahhoz azonban, hogy ezvalósággá váljon, neked kell megtenned a szükséges lépéseket.

Gary John Bishop – Ne sz*rakodj, élj! – könyve erről szól, erről olvashatsz itt rövid összefoglalót.

A bizonytalanság

Az emberek többsége nem szereti a változást, jobban preferálják az állandóságot, a megszokott dolgokat, hiszen amit nem ismernek, az félelmetes, kiszámíthatatlan. Ahhoz, hogy új dolgokat fedezz fel és előre lépj az életben bizony, ki kell törnöd ebből a megszokásból és meg kell ismerned új embereket, új helyeket, meg kell tapasztalnod új helyzeteket, hiszen ezek mind-mind hozzájárulnak a fejlődésedhez. A hangsúly a komfortzónádból való kilépésen van, hiszen ez a sikeres emberek titka is.

Viszont, ne akarj egyből belevágni a közepébe. Sokan, ha azt hallják, hogy „Lépj ki a komfortzónádból” egyből arra gondolnak, hogy valami veszélyeset és extrémet kell kipróbálniuk, mint mondjuk az ejtőernyőzés. Ez azonban nem a helyes irány, mint ahogy minden más esetében, itt is az apró lépésekkel kell kezdened.

Pozitív jövőkép

Biztosan neked is voltak már olyan szakaszok az életedben, amikor úgy érezted minden összejátszik ellened. Lehet, hogy éppen csak egy nehézséggel találtad szembe magad, de az is lehet, hogy egyszerre több mindennel kellett megküzdened. Ezeket a helyzeteket nehéz jól kezelni, azonban nem lehetetlen. Ha úgy érzed túl stresszes vagy, akkor itt az ideje változtatni.

A kulcs abban rejlik, hogy a felmerülő nehézségekre hogyan reagálsz, milyen a hozzáállásod. Ha ezeken tudsz változtatni és képes vagy nyugodtan kezelni a problémákat, akkor már nagy lépést tettél meg a javulás felé.