Az STRT Launchpad programban, pályázatból indíthatnak startup vállalkozást, az innovatív ötlettel rendelkező csapatok. Jelentkezési és pályázási határidő: 2024 február 16.

A cél

Program korai fázisban lévő startupoknak szól. Néhányan még az ötlet fázisában lehetnek, mások már rendelkeznek a termék korai változatával. Mindkét esetben az a célja a programnak, ha a folyamat során az egyéni, elérhető célodra összpontosítanál, amelynek célja, hogy vagy a terméked egy jobb verzióját fejleszd ki, vagy megszerezd az első ügyfeledet, vagy befektetési célponttá tegyed a céged. Az intenzív 3 hónapot úgy szervezik, hogy évtizedes alapítói tapasztalatokat hozzanak olyan emberektől, akik már ott voltak és megcsinálták. Szeretnék kiemelni a legnagyobb potenciállal rendelkező projekteket, és ezekbe szeretnének befektetni.

A program

Azokat az alapítókat hívják meg a programjukba, akiknek nagy ambícióik vannak és elkötelezettek, hogy a program ideje alatt teljes munkaidőben dolgozzanak a projektjükön.

A program egy 3 napos beilleszkedéssel kezdődik. Ez lehetővé teszi, hogy megismerhesd a kohorsz tagjait, a kohorszban lévő projekteket, a mentoraidat, a programban használt eszközöket. A kohorsz kisebb csoportokra, csapatokra lesz osztva, ami lehetőséget biztosít arra, hogy megosszátok egymással tapasztalataitokat. A heti stand-up üléseken megbeszélésre kerülnek a projektek előrehaladása, és kitűzésre kerülnek a következő heti sprinthez a célok, amelyet egy tapasztalt vállalkozó vagy befektető vezet. A program során a program igazgatója, a mentorok és a szakértők rendszeres fogadóórákat tartanak majd, amelyeket kihasználhatnak a programban résztvevők, az egyéni vagy a csapat útakadályok megbeszélésére. A program utolsó időszaka a DemoDayre való felkészüléssel telik, melynek során gyakorló pitchelések történnek.

Fókuszban lévő iparágak

Programba bármely iparágból várnak projekteket, de különösen izgalmas területnek tartják a mesterséges intelligencia és a Chat GPT legújabb fejlesztései által kiváltott lehetőségeket, valamint a környezeti fenntarthatóság kihívásaira válaszoló megoldásokat.

Kapcsolatépítési lehetőségek

A program során a startupoknak lehetőségük lesz részt venni hálózatépítő rendezvényeken.

Találkozz az ügyfeleiddel

A program segít az alapítóknak, hogy teszteljék első ügyfeleiket.

Mentorok és csoportvezetők – irodai órák

Csoportvezető mentorok segítik a heti stand-up üléseket a kisebb csoportokon belül. Minden csapatnak lesz egy dedikált mentora, aki a program során végig velük dolgozik. Ezenkívül a program során egy szakértői csoport is rendelkezésre áll majd, akik segítenek heti szinten a mentorálásban.

A DemoDay

A program utolsó hetében prezentációs és beszédtrénerek segítenek a programban a pitchekre történő felkészülésre, hogy sikeresen szerepelj a csapatoddal a záróeseményen, a DemoDayen A DemoDay során kiválasztott befektetők, mentorok és szakértők egy csoportja előtt mutatjátok be startupotokat.

 

Ez az oldal egy civil kezdeményezésre épül, ami 2002-óta működik, támogatunk minden olyan programot, ami segíti a vidéki Magyarországot, a fiatalokat.

Az itt hirdetett program alapítóinak küldetése: „Launchpad kezdeményezésével a missziónk, hogy minél több vállalkozó szellemű embert és jó ötlettel rendelkező csapatot vértezzünk fel a vállalkozói gondolkodásmóddal, ezáltal gazdagítsuk a startupok világát és erősítsük az ökoszisztémát.” „Tisztában vagyunk azzal, hogy a vidéki Magyarország is értékes tehetségekkel van tele, akiknek a mi programunk is segítséget nyújthat az úton.”

 

A program részleteit, szervezőinek linkjét és részleteit e-mailben tudjuk átküldeni, tekintettel az oldal nonprofit jellegére, kérlek vedd fel a kapcsolatot ezen az email címen: pali.gkne@gmail.com – Pacsika Pali (Puulie) – Startup Catalyst.  Linkedin profilomon részletek: https://www.linkedin.com/in/palpacsika/

Kérlek Reposztold, Kommentelj,  Lájkolj! Segítsük a magyar startupokat, minnél többen értesüljenek a programról…!  🙂